Nieuws en actualiteiten

11 oktober 2014: Dag van de Palliatieve Zorg 2014

Op 11 oktober is het weer de dag van de Palliatieve Zorg en Soulshine helpt weer mee met de organisatie. Er zijn verschillende workshops en een informatiemarkt! Bekijk het programma en meld je aan via http://www.netwerkpalliatievezorg.nl/netwerkarnhem/Hulpverleners.aspx

11 september 2014: Cursus Dialoogbegeleider

Voor Netwerk Palliatieve zorg Arnhem mocht ik de cursus Dialoogbegeleider gaan volgen. Met het idee en de wens om dialoogbegeleiders in te zetten bij bijvoorbeeld Café Doodgewoon of andere themadagen. Graag heb ik deze cursus gevolg. Via mijn weblog is daar meer over te lezen: de ervaring, mijn enthousiasme, het aanbod en wensen.

Kijk ook eens op de site van www.nederlandindialoog.nl

In dialoog gaan is een hele leuke nieuwe ervaring, waar in je beleeft om samen in gesprek te zijn, om te luisteren en om nieuwe inzichten op te doen!

20 februari 2014: Merle geboren

Op 20 februari 2014 mocht ik onze prachtige dochter Merle op de wereld zetten. Een fantastische ervaring!! Wat een gelukkig mens. In de wolken, mag je wel zeggen.

 

Oktober 2013: Soulshine verkoopt ook ‘veel sterkte’-kaarten 

Op de Dag van de Palliatieve Zorg Arnhem/Liemers zullen de eerste Soulshine-kaarten te koop zijn! Blanco kaarten met een sprekende ‘veel sterkte’ voorkant. Met grote dank aan @RachelvanUden voor het beschikbaar stellen van enkele foto’s. Alvast een voorproefje? Hou de Soulshine-facebook pagina in de gaten.

 

12 oktober 2013: Dag van de Palliatieve Zorg Arnhem/Liemers

Op zaterdag 12 oktober 2013 is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Op die dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor mensen met een ongeneeslijke aandoening. Ook in de netwerk regio Arnhem doen we weer mee!

Het thema voor de ochtend is de actuele discussie over de afwegingen rond het wel of niet doorbehandelen; Moet alles wat kan. De start is om 9.00 uur in de Diaconessenkerk Arnhem.

‘s Middags is er vanaf 13.30 in het Toon Hermans Huis een Palliatieve koffietafel, en de mogelijkheid enkele lezingen bij te wonen over palliatieve zorg; wat is het, welke zorgmogelijkheden zijn er in de regio en Soulshine-begeleiding zal in een lezing het onderwerp Hoe hou ik het vol? bespreken. Deze middag is vooral bedoeld voor cliënten en hun naasten.

Voor het volledige programma en het aanmelden voor de ochtend klik HIER.

 

juni/juli 2013: Liefde voor later 

Afgelopen maandag is bij de KRO een nieuw programma gestart ‘Liefde voor later’. Een programma waar Anita Witzier 7 jonge gezinnen volgt, waarvan 1 van de ouders ongeneeslijk ziek is binnen afzienbare tijd zal komen te overlijden. Via bijgevoegde link kun je de uitzending(en) kijken.

<Uitzending gemist ‘Liefde voor later>

 

29 mei 2013: vierluik bij Nieuwsuur over laatste levensfase

Mensen worden ouder en zijn vaker chronisch ziek. Medisch gezien is er steeds meer mogelijk. We moeten dus bewuster omgaan met oud worden, sterven en de dood. In Nieuwsuur een vierluik (4 achtereenvolgende dagen) over de medische besluitvorming in de spreekkamer. Klik hier voor de site van nieuwsuur met alle vier filmpjes.

 

7 mei 2013: Anne’s blog 

Al lang wilde ik een weblog beginnen, maar voor ik begonnen was had ik al een soort writers block;-). Tot Soulshine en ik gingen verhuizen. Onbewust en bewust het hele proces gadegeslagen. En mijn eerste werkdag op mijn nieuwe plek: met de zon en een kop koffie in de tuin (fantastische nieuwe plek hè!) en daar lag ie dan, mijn eerste blog ‘De categorieën der dingen’. Lees hem hier.

 

1 mei 2013: Soulshine-begeleiding gaat verhuizen

Per 1 mei aanstaande gaat Soulshine-begeleiding verhuizen. Inmiddels zit Soulshine in dozen ingepakt en staat het te popelen om weer uitgepakt te worden in een frisse nieuwe werkruimte! Een nieuwe locatie, een nieuwe fase.

De nieuwe locatie zal worden, Dominicanenweg 8 in Arnhem.

 

14 maart 2013: Manifest van Betekenis tot het einde

Soulshine-begeleiding was op 14 maart jl. bij Conference Leven tot het einde.

De coalitie ‘Van Betekenis tot het einde’ wil via de juiste taal en toon stimuleren dat mensen meer ruimte en aandacht hebben voor het levenseinde zodat ze de laatste levensfase kunnen invullen zoals ze dat graag willen.

Bijzonder om met een groep mensen van verschillende achtergronden en interesses samen te zijn. Van beleidsmakers en zorgverleners tot actievoerders, ouderenbonden, wetenschappers en zelfstandig ondernemers. Gemeenschappelijke deler: eraan bijdragen dat de dood uit de taboesfeer komt. Dat mensen erover kunnen nadenken en praten. Met als doel dat meer mensen hun wensen voor de laatste fase werkelijkheid kunnen zien worden.

Klik hier door om het manifest te lezen.

 

24 januari 2013: Kanker.nl

Anne aan de slag bij Kanker.nl

Kanker.nl wordt een digitaal platform over kanker, waar je alles kunt vinden. Betrouwbare informatie op maat, ervaringen van anderen die geraakt zijn door kanker en de mogelijkheid om hen online te ontmoeten… zie het filmpje voor de uitleg.
In april 2013 wordt deze website gelanceerd, onder de naam Kanker.nl. De voorbereidingen hiervoor zijn nu in volle gang. Het team KankerNL heeft jouw hulp hier dringend bij nodig!

KankerNL is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ).

 

22 januari 2013: Mantelzorgsalon Arnhem

Steunpunt Mantelzorg Arnhem (www.mvtarnhem.nl) organiseert ook weer in 2013 haar bekende mantelzorgsalons. De Mantelzorgsalon is een gezellige en ongedwongen ontmoeting waar mantelzorgers met lotgenoten ervaringen kunnen delen en informatie kunnen krijgen over voor hen belangrijke onderwerpen.

Tijdens de eerste mantelzorgsalon, waar een overheerlijke high tea werd verzorgd, heeft Soulshine-begeleiding een presentatie verzorgd betreffende  ‘Emotionele en praktische ondersteuning in de terminale fase’. Ondanks de kou en alle sneeuw zijn 26 mantelzorgers afgereisd naar het Rode Kruis gebouw in Arnhem.

Reden om te komen was om zich te laten informeren over deze fase en de mogelijke zorg die hierin aangeboden wordt. Omdat sommige mantelzorgers weten dat deze periode er (binnenkort) aan zit te komen bij of dat een ouder/parter in deze fase momenteel wordt verzorgd. Maar ook mantelzorgers die deze fase al hebben doorlopen en bepaalde zorg en hulp hebben gemist. Ze willen weten wat er anders kan in de toekomst.

De presentatie van deze bijeenkomst kunt u hier opvragen.

 

21 januari 2013: Soulshine-begeleiding uitgelicht op uitvaartkeuze.nl 

De website www.uitvaartkeuze.nl is een interessante site waar je alles over uitvaart kunt vinden.

uitvaartkeuze.nl is een goede site, omdat het alles over en rond de uitvaart overzichtelijk heeft weergegeven. Niet alleen de geijkte onderwerpen of zaken, maar ook trends en ontwikkelingen op dat gebied.
En wees eerlijk weet jij wat nieuw en mogelijk is tegenwoordig? Heb je al wel eens gehoord van de rouwclown?

 

1 januari 2013: Social Media

Facebook-pictogram LinkedIn-pictogram