Praktische boeken

Ruimte om te sterven. Carlo Leget
Dit boek is geschreven zowel voor mensen die zich met hun levenseinde geconfronteerd zien, als voor mensen die – al dan niet beroepshalve – te maken hebben met het levenseinde van een ander. Carlo Leget laat in dit boek zien dat een goede omgang met het levenseinde alles te maken heeft met het geven en ervaren van ruimte.

Tegen de zon in kijken, doodsangst en hoe die te overwinnen. Irvin D. Yalom
Irvin D. Yalom snijdt de kwesties aan van sterfelijkheid en dood. Op buitengewoon inspirerende en bemoedigende wijze legt hij uit hoe we iets wat voor ons allemaal even finaal als onvermijdelijk is kunnen leren begrijpen en accepteren. Yalom laat zien hoe een bewustwordingservaring als een verlies, een traumatische ervaring, de dood van een dierbare, ziekte, of gewoon de naderende ouderdom, een keerpunt kan zijn op weg naar een zinvoller leven. Als mensen er tenminste de inspiratie aan ontlenen om hun prioriteiten te verleggen, zich minder zorgen te maken over onbelangrijke zaken, op te houden met dingen doen die ze niet willen doen,oprechter te communiceren met degenen van wie ze houden, de schoonheid van het leven bewuster te ervaren, en bereid te zijn meer risico’s te nemen voor een bevredigender en liefdevoller leven.

Je hoeft niet morgen dood te gaan om vandaag over je afscheid na te denken. Geeri Bakker
Dit boek maakt het mogelijk om sterven en doodgaan uit de taboesfeer te halen. De verschillende hoofdstukken zijn bedoeld om suggesties aan te dragen, inspiratie op te doen of een gesprek te beginnen. Een bijgevoegde checklist helpt om alles in kaart te brengen.

Stel, je gaat dood – hoe regel je dan je leven. Pauline van Munster
Dit boek is een praktische verzamelgids geschreven voor degene die direct of indirect te maken heeft met ongeneeslijk ziek zijn. Hoofdstuk een gaat over omgaan met het bericht van het ongeneeslijk ziek-zijn. Hoofdstuk twee ‘Wat zou je nog willen ondernemen?’ en hoofdstuk drie ‘Wat zou je nog willen ervaren?’. Hoofdstuk vier bespreekt natuurlijke, complementaire geneeswijzen. Hoofdstuk vijf beschrijft mogelijkheden om lichamelijke klachten te verlichten. De laatste drie hoofdstukken gaan in op praktische en rituele voorbereidingen op het sterven. Achterin een lijst met soorten hulpverleners.

Laatste wensen. Rinske en Geert Arts
Heeft u er wel eens over nagedacht wat er gebeurd als u er plotseling niet meer zult zijn? Hoe ziet uw begrafenis eruit, wat gebeurt er met uw kinderen, met uw huisdier, wat moet er financieel geregeld worden? Wat wilt u nog over uzelf vertellen, wat wilt u nog zeggen tegen uw naasten? Weinig Nederlanders hebben daar over nagedacht en nog veel minder hebben dat op papier gezet. Het boek `Laatste wensen` biedt u een goed houvast om uw wensen rondom en na uw overlijden vast te leggen.

Mam, vertel ‘s. Elma van Vliet
Dit is zonder twijfel het meest persoonlijke boek dat je ooit hebt gelezen. Je leert je moeder (en inmiddels ook je vader, opa of oma) op een heel andere manier kennen.
Mam, veranderde jouw leven erg toe je mij kreeg? Had je een favoriete knuffel? Hoe was jij eigenlijk als puber?
Mam, vertel ‘s! is hét boek vol met leuke, creatieve en soms onverwachte vragen aan je moeder. Als zij de vragen beantwoord heeft, krijg je het boek weer van haar terug. Toen Elma haar moeder ernstig ziek werd, realiseerde zij zich dat er nog zoveel dingen waren die ze graag van haar moeder zou willen weten.
Maar dit boek is natuurlijk ook te beantwoorden door een moeder die haar kind deze belangrijke vragen én antwoorden niet wil onthouden.

Voor een andere uitgebreide boekenlijst klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *